Meer over Namibië en
de mensen achter de stichting.

Meer over Namibië

Namibië is  een groot land in het zuiden van Afrika met zo’n 2.7 miljoen inwoners, waarvan 35 %  onder de 14  jaar oud is. Dit maakt Namibië 1 van de landen met de jongste bevolking ter wereld. 

Namibië is een heel mooi land waar toeristen graag komen. Toch is er, te midden van alle schoonheid die de natuur van Namibië te bieden heeft, ontzettend veel armoede. Een kant van de samenleving die maar weinig  buitenstaanders te zien krijgen.  
Door te weinig regen mislukken de oogsten vaak, er heerst grote honger, de werkloosheid is hoog en ruim 56 %  van de jeugd (15  tot 24 jaar) gaat niet naar school en is werkloos. 

Wat hiervoor beschreven wordt geeft een erg negatief beeld, maar er is zeker hoop. Alhoewel er veel armoede is,  is Namibië ook een land met veel potentie en dat is waar Stichting Kapande zich op richt.  

De Kavango-regio staat bekend als de meest onderontwikkelde en armste regio van Namibië. Stichting Kapande wil juist in die regio werkzaam zijn en haar expertise daar in zetten om mensen te helpen. Stichting Kapande heeft haar hoofdkantoor en een modelboerderij in Divundu een plaats in de regio Kavango. Dit centrum wordt gebruikt als uitvalsbasis naar omliggende dorpen waar veel verschillende werkgelegenheidsprojecten worden opgezet.  

KAVANGO:

Kavango

De mensen achter de stichting.

Stichting Kapande wordt geleid door Patrick en Jennieke Kafuka. Beiden hebben een achtergrond in  wijkontwikkeling, training en onderwijs. Jennieke, geboren in Nederland, is na het voltooien van haar studie verhuisd naar Namibia (2007) om te werken bij een wijkproject genaamd Beautiful Kidz in Windhoek. De afgelopen jaren bij Beautiful Kidz hebben haar laten zien dat goed (beroeps)onderwijs,  gecombineerd met karaktervorming en het creëren van banen, de cyclus van armoede kan doorbreken. De ervaring van Patrick, geboren en getogen in Namibië, ligt voornamelijk op het gebied van onderwijs en het coördineren van trainingen.  

Jennieke en Patrick hebben beide een hart voor mensen en het is hun passie om mensen een vol en gelukkig leven te zien leven. Voor Patrick, opgegroeid in de Kavango regio, was het al jarenlang zijn droom om terug te gaan naar zijn geboortegrond om jonge mensen te helpen de armoede te ontstijgen. Dezelfde armoede waar hij zelf in is opgegroeid.  

De grootste motivatie voor hen beiden is om elk mens de liefde van God te laten zien en ervaren. Niet alleen met woorden maar juist met daden.